Suitsuräimed ürdimajoneesiga
4-6-le
- 300 g räime liblikfileesid
- soola
- pipart
Ürdimajonees
- 100 g värsket tilli
- 50 g värsket peterselli
- 50 g värsket estragoni
- 300 ml rapsiõli
- 2 munakollast
- 2 sl valget veiniäädikat
- 1/3 tl Eesti sinepit
- soola
- näpuotsaga suhkrut
- pipart
- Tallinna peenleiba
Räime liblikfileed maitsesta soola ja jahvatatud pipraga. Pane kaks fileed omavahel kokku ja aseta suitsuahju restile. Suitsuta räimi lepalaastudega 80-90 kraadi juures 5-10 minutit.
Nopi värsked ürdid varte küljest ja pane kannmikserisse koos rapsiõliga ning purusta täisvõimsusel 5 minutit. Kurna saadud õli läbi sõela.
Pese kannmikser puhtaks. Pane sinna munakollane, äädikas, sinep ja pane käima poole võimsusega, hakka peene nirena lisama eelnevalt valmistatud ürdiõli, kuni tekib ühtlane emulsioon. Maitsestada soola ja pipraga.
Lõika leivaviiludel koorik ära ja rulli viilud õhukeseks. Aseta viilud küpsetusplaadile ja küpseta ahjus 180 kraadi juures krõbedaks.