Tindikala-munaruvvahamsahus

6-le

  • 250 g kartulit
  • 50 g sibulat
  • 30 g porgandit
  • 2 sl õli
  • 250 ml vett
  • 100 g kuivatatud Peipsi tinte
  • 2 muna
  • 250 ml 35% rõõska koort
  • tilli
  • soola
  • musta pipart
  • pruuni roosuhkrut
Koori ja tükelda kartulid. Koori ja haki sibul, puhasta ja riivi porgand ning pruunista need õlis lisades pruunistamise ajal sinna ka näpuotsaga veidi pruuni suhkrut. Kuumuta vesi keemiseni, lisa tindikala, hauta tasasel tulel umbes 10 minutit ning jahuta. Pane kartulid ja praetud porgandi-sibulasegu kihtidena väikestesse vormidesse. Tõsta tindikalad leemest ning aseta kõige peale. Jahtunud leemele sega juurde muna ja koor. Soovi korral maitsesta tilli, soola ja musta pipraga. Täida vormid kahe kolmandiku ulatuses munaseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni kartulid on valmis ning roog pealt kuldpruun.
Retsepti algupära on pärit raamatust „Seto Köök – põlvest põlve“