Sõstratšatni

Vaja läheb:

  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 300 ml musti sõstraid
  • 200 ml punaseid sõstraid
  • 200 ml moosisuhkrut
  • 1 tl soola
  • 2 tl garam masala maitseainesegu
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl tšillipulbrit
  • 2 tl jahvatatud magusat paprikat
  • 2 cm jupp ingverit
Puhasta sibulad, poolita ja lõika viiludeks. Viiluta ka kaks küüslauguküünt. Pane sibul, küüslauk, marjad ja suhkur potti ning kuumuta keemiseni. Sega ja jäta 10 minutiks ilma kaaneta tasasele tulele podisema. Sega juurde maitseained ning lase veel paar minutit podiseda. Nüüd pressi juurde kolmas küüslauguküüs, sega läbi ja vala tšatni purki.
Indiapäraste maitsetega sõstratšatni sobib hästi erinevate juustude ja liha serveerimiseks ning asendab hästi ka talvist pohlamoosi.