Suvikõrvitsa-õunamoos piparmündi ja fariinsuhkruga

1 liiter

  •  500 g suvikõrvitsat
  •  500 g hapumaid õunu
  •  250 g moosisuhkrut
  •  150 g fariinsuhkrut
  •  1 keskmise sidruni mahl ja viljaliha
  •  15-20 värsket piparmündilehte
 Pese suvikõrvitsad hoolega, kuivata ja tükelda jämedalt köögikombaini anumasse, koorida ei ole vaja. Puhasta õunad seemnekojast ja seemnetest (koduaia õunu ei ole samuti vaja koorida) ning tükelda suvikõrvitsa juurde köögikombaini. Töötle viljad väiksemateks tükikesteks, ent mitte liiga puruseks massiks. Köögikombaini asemel võidviljad ka jämedalt riivida. Vala mass paraja suurusega paksema põhjaga potti ning sega hulka suhkrud ja sidrunimahl koos väljapressitud viljalihaga. Lase suhkrutel mõjuda umbes 10 minutit. Lase moosiviljadel keema tõusta ja keeda tasasel tulel paokil kaanega 15 minutit. Keera kuumus maha ja lõika piparmündilehed kääridega peenikeste ribadena kuuma moosi hulka. Hoia kaetud moosipotti kuumal pliidil 5-8 minutit ning jaga siis ettevalmistatud purkidesse.
 Retsept raamatust „Moodsad moosid“