Soolakaramelli kringel

Pärmitainas

  • 400 g nisujahu
  • 1 pk kuivpärmi
  • 0,5 tl soola
  • 3 spl suhkrut
  • 40 g toasooja võid
  • 270 ml piima

Soolakaramell

Sega omavahel kuivained. Soojenda piim kehatemperatuurini (u 40 kraadi). Lisa kuivainete hulka piim, sõtku kergelt. Lisa nüüd ka või ja sõtku kõik ühtlaseks tainapalliks.
Lase rätiku all 1 tund toasoojas kerkida või kergita eelnevalt soojendatud ahjus, u 50 kraadi juures 30- 40 minutit.

Vahepeal valmista soolakaramell. Selle jaoks kuumuta väikeses potis suhkur, või ja koor. Lase 3-4 minutit vaikselt podisedes keeda. Tõsta siis tulelt ja sega juurde sool. Jahuta.

Kui tainas on kahekordseks kerkinud, siis rulli see jahusel laual suureks ristkülikuks. Määri vahele soolakaramelli ja soovi korral puista ka kaneeli. Rulli laiemast otsast kokku. Lõika pikkupidi rull kaheks ja põimi kringliks.
Küpseta 180 kraadises ahjus 25-35 minutit.