Soojendavate vürtsidega ahjuõunad

neljale

  • 10 väikest õuna, u 600 g
  • 50 g võid
  • 3/4 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl purustatud kardemoni
  • paar riivitõmmet muskaatpähklist
  • 2,5 sl Demerara suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 30 g metspähkleid

Määri 4 väiksemat või üks suurem keraamiline ahjuvorm seest võiga. Lõika õunad pooleks. Eemalda südameosa väikese noa või teelusikaga. Lao õunad lõikepind ülal vormi.
Kuumuta pannil või potikeses või. Lisa kõik vürtsid ja kuumuta madalal kuumusel minutijagu, kuni või hakkab pruunistuma. Sega hulka suhkur ja sool, kuumuta segades, kuni suhkur sulab veidi. Tõsta segu supilusikaga õuntele. Kata vorm või vormid fooliumiga ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Võta korraks ahjust välja, eemalda foolium.
Tõsta ahjukuumus 200 kraadini. Haki pähklid ja puista õuntele. Küpseta veel u 10 minutit.
Serveeri jäätise, jogurti, vahukoore või vanillikastmega.