Šokolaadivulkaanid

6 tk

  • 4 muna
  • 160 g Demerara suhkrut 
  • 160 g võid
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 100 g nisujahu
  • 1–2 sl magustamata kakaod
Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sulata või ja soojenda ahi 180 kraadini. Määri 6 portsjonvormi sulavõiga ja raputa kakaoga üle (siis tulevad koogid hiljem vormist paremini välja). Ülejäänud või sees sulata šokolaad, lase minut aega jahtuda ja vala munavahu hulka. Vahusta mikseriga kolm minutit, lisa jahu ja vahusta veel, kuni segu on ühtlane. Vala tainas vormidesse ja aseta ahju. Küpseta 180 kraadi juures kümmekond minutit (olenevalt ahjust 9–13 min). Servadest peavad koogikesed olema küpsed, seest aga veel vedelad (liigutamisel peab keskosa võdisema). Tõsta koogikesed ahjust välja, kummuta taldrikule, raputa peale veidi tuhksuhkrut ja serveeri kohe.