Šokolaadiga seemnemüsli

  • 500 g kaerahelbeid
  • 200 g erinevaid seemneid (päevalille-, seesami-, kõrvitsa-, linaseemned)
  • 100 g tükeldatud sarapuupähkleid
  • 1 dl paisutatud hirssi või riisi
  • 100 g väikeseks tükeldatud šokolaadi
  • 1,5 dl vett
  • 0,5 dl mahedat õli
  • 5 sl tumedat muscovado suhkrut
Vala kaerahelbed suurde kaussi, lisa seemned, paisutatud hirss, pähklitükid ja sega läbi. Teises nõus sega nn glasuuri komponendid ja kuumutada neid, kuni šokolaad on sulanud ja suhkur lahustunud. Vala glasuur kaerahelbe-seemnesegule ja sega hoolega läbi. Kummuta saadud mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aja ühtlaselt laiali ja rösti segu aeg-ajalt segades 200 kraadi juures umbes pool tundi, kuni müsli on kuiv. Lase müslil jahtuda, seejärel sega hulka šokolaaditükid. Säilita õhukindlas nõus.