Sidrunikook maasikatega

20 tk

  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sidrun
  • 40 ml limoncellot (soovi korral)
  • 2 dl vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl suhkrut
  • umbes 20 maasikat

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Jätka vahustamist ja lisa ükshaaval munad. Riivi sidruni koor ja pigista mahl, lisa liköör. Lisa tainasse. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu tainasse. Vala tainas kandilisse vormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Kontrolli küpsust tikuga, kui tikk tuleb puhtalt välja on kook küps. Lase jahtuda.

Lõika kook viiludeks. Soovi korral võid kooki kergelt sidunimahla ja likööri seguga niisutada. Tükelda maasikad ja vahusta koor suhkrutega. Lao maasikad koogile kata vahustatud koorega. Võid koogid kokku laduda ka mitmekihilisena.