Salat tsitruseliste ja fenkoliga
- 1 fenkol, hästi õhukesteks viiludeks lõigatuna
- paar apelsini või 1 greip või 1 pomel
- rukolat või muud värsket salatit
- 1 punane sibul
- 50 g röstitud maapähkleid purustatuna (sobivad ka Kreeka vm pähklid)
Salatikaste
- 3 sl oliiviõli
- 1 sl valge veini äädikat ja/või sidrunimahla
- 1 sl heledat siirupit
- soola ja pipart
Aseta salati koostisosad taldrikule – kõige alla salatipadi rohelisest salatist, sinna peale õhukesed fenkoliviilud, siis kooritud ja tükeldatud apelsin, greip või pomelo ja õhukeseks viilutatud punane sibul. Kõige peale pudista peeneks hakitud maapähkel. Salatikastme valmistamiseks sega omavahel veiniäädikas, suhkrusiirup ja veidi soola. Pidevalt segades nirista sisse õli. Kalla salatile vahetult enne serveerimist. Maitsesta soola ja pipraga.