Salat kergelt marineeritud lõhe ja sinepise kastmega
Marineeritud lõhe
- 250-300 g lõhefileed
- 4 sl sidrunimahla
- 1 sl sojakastet
- 1 sl heledat suhkrusiirupit
- musta pipart
Eemalda lõhefileelt luud ja nahk ning lõika u 1 cm kuubikuteks. Sega marinaadiained omavahel, aseta sisse lõhetükid, sega läbi ja lase u 10 minutit seista.
Salat
- u 600 g värsket kartulit
- 2 väikest värsket kurki
- 1-2 keskmist tomatit
- 1 keskmine (kollane) suvikõrvits
- 4 suuremat muna
- värsket tilli
Kaste
- 4 sl oliiviõli
- 1 sl valge veini või õunaäädikat
- 1 sl heledat siirupit
- 1 tl mahedat sinepit
- soola, (värskelt jahvatatud) musta pipart
Keeda või auruta kartulid pehmeks. Lõika kartulid meelepärasteks tükkideks.
Lõika kurk õhukesteks viiludeks ja tomat meelepärasteks tükkideks. Lõika suvikõrvitsast õhukesed viilud ja pruunista neid pannil natukese õliga mõni minut. Kui soovid, siis prae pannil kergelt ka kartulid läbi.
Keeda või pošeeri munad. Haki till peeneks. Sega kokku kaste.
Jaga kartulid nelja taldriku vahel. Puista ühtlaselt peale ülejäänud aedviljad ja nirista neile kaste. Jaga lõhe samuti nelja taldiku vahel, aseta igale taldrikule muna ja puista kõige peale hakitud tilli.