Röstitud peedi ja kikerherne salat halloumi juustuga

  • 4 väiksemat punapeeti
  • 400 g purk kikerherneid
  • 200 g halloumi’t
  • 2 sl suhkruroosiirupit 
  • oliiviõli
  • soola ja musta pipart
  • 2–3 sl palsamikreemi
Pese ja koori peedid ning lõika sektoriteks. Nirista peale oliiviõli ja siirup, lisa sool ja jahvata veskist musta pipart. Sega läbi, vala ühe kihina ahjuplaadile, kata plaat fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit. 10 minutit enne küpsetamise lõppu eemalda foolium ning vala pannile ka loputatud ja nõrutatud kikerherned. Lõika halloumi viiludeks ning prae õlis kuldseks. Serveerimiseks tõsta peet ja kikerherned taldrikule, nirista peale palsamikreemi ning aseta peale juustuviilud. Soovi korral lisa musta pipart.