Saiavorm rabarberiga

kuuele

  • 300 g rabarberit
  • 1,75 dl suhkrut
  • 300 g saiaviile (näiteks brioche)
  • 2 muna
  • 50 g võid + veidi vormi määrimiseks
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • ¼ tl meresoola
  • 2 dl magustamata mandlipiima või harilikku piima
  • väike peotäis mandlilaaste
  • 1 tl tuhksuhkrut
  • Serveerimiseks mandlipiima või piima

Viiluta koorimata rabarbrivarred ja sega potis 1 dl suhkruga. Kuumuta vaiksel tulel segades, kuni rabarberitest hakkab vedelikku eralduma. Seejärel keeda rabarber u 7-10 minuti jooksul pehmeks. Kuumuta võid, kuni see on kergelt pruunikas ja lõhnab mõnusalt ning pähkliselt. Vahusta munad järele jäänud suhkru, vanillisuhkru ja soolaga tugevaks vahuks, sega sekka või ja mandlipiim. Poolita saiaviilud ja lao pooled nendest üksteise kõrvale tihedalt 20×30 cm suuruse vormi põhjale. Kata saiad rabarbriseguga, aga jäta ¼ segust ka vormi katte jaoks. Tõsta peale ülejäänud saiaviilupoolikud ja vala kõik üle muna-piimaseguga. Tripsuta peale veel veidi rabarbrikastet ja puista üle mandlilaastude ja tuhkruhkruga. Küpseta 180-kraadises ahjus u 25 minutit, kuni saiavorm on kena kuldpruun. Serveeri soojalt või külmalt koos piimaga.