Ricotta-šokoladikook jõhvikatega
- 200 g piimašokolaadi
- 130 g võid
- 1 dl tumedat muscovado suhkrut
- 1/4 tl soola
- 200 g ricottat
- 5 muna
- 1 dl ekstrapeent suhkrut
- 100 g jõhvikaid *
- pealepuistamiseks kakaopulbrit
Pane ahi soojenema 180 kraadile. Kata 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Sulata paksupõhjalises kastrulis madalal kuumusel või, lisa juurde šokolaaditükid ja sega pidevalt. Tõsta pott pliidilt, kui või ja šokolaad on sulanud. Lisa suhkur ja sega, kuni suhkur sulab. Lase hetk jahtuda ja sega juurde ricotta. Eralda munavalged kollastest. Sega munakollased ükshaaval šokolaadisegusse ja sega läbi.
Pane munavalged eraldi kaussi, lisa suhkur kolmes jaos ja mikserda munavalged tugevaks vahuks.
Lisa kolmandik munavahtu šokolaadisegusse ja sega kergete tõstetega läbi. Sega nüüd šokoladisegu ülejäänud munavahuga. Väldi tugevat segamist.
Tõsta kolmandik tainast vormi, puista vahele jõhvikaid, lisa veel üks kiht tainast ja puista vahele ülejäänud jõhvikad, kata viimase taina osaga . Koputa vormi korra vastu lauda.
Küpseta 180 kraadises ahjus 40 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda.
Serveerimisel puista peale kakaopulbrit ja kaunista meelepäraselt.
*jõhvikate asemel sobivad hästi veel kirsid või vaarikad, kuid külmutatud marjade lisamisel ole ettevaatlik. Lase neil enne aeglaselt üles sulada ja nõruta liigne vedelik välja. Sega 2 tl tärklisega enne tainasse lisamist.