Rabarberikeeks väikese apelsiniga
- 200 g pehmet võid
- 200 g suhkrut
- 4 muna
- 1,5 sl riivitud apelsinikoort
- 2 sl apelsinist pigistatud mahla
- 200 g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 170 g rabarberitükke
- 2 sl fariinsuhkrut
- kaunistuseks riivitud sidrunikoort
Vahusta pehme või suhkruga. Lisa edasi mikserdades ükshaaval munad. Sega hulka riivitud apelsinikoor ja -mahl, siis küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (suurus u 10×26 cm). Sega rabarberitükid fariinsuhkruga. Vala vormi taina peale. Vajuta kergelt käega, nii et rabarberikiht läheks õige veidi keeksitaina sisse. Küpseta 200 kraadi juures 45 min. Kontrolli küpsust puutikuga. Kaunista apelsinikooreribadega.