(Puu)ahjus hautatud ribiliha

Vaja läheb:

  • 1 kg sealiha lameribi (või pehme kondiga ribiliha)
  • 3 sl tumedat suhkrusiirupit
  • 2 sl austrikastet
  • 1 sl mahedat sinepit
  • 50 g võid
  • 2 dl vett
  • 1 dl (pirni)siidrit
  • kartuleid ja porgandeid
  • kimbuke tüümiani
  • soola ja pipart

Lõika kooritud kartulid pooleks, porgandid viiluta kolmeks. Laota juurikad malmpotti ja maitsesta soolaga. Maitsesta ka ribitükid julgelt soola ja pipraga. Sega kokku suhkrusiirup, austrikaste ja sinep ning hõõru segu ribidele. Seejärel aseta ribitükid potti juurviljade vahele. Laota peale võitükid ning pista juurikate vahele tüümianivarred. Vala potti vesi ja siider ning aseta potile kaas peale.

Kui toas on ahi köetud, söed hõõguvad ning lõõr on kinni, siis oota umbes tunnike, et söed pisut “rahuneksid”. Seejärel pista malpott ahju süte juurde ning pane ahjuuks kinni. Hoia ribiliha ahjus umbes 12 tundi.

Seejärel on aeg sööma asuda! Usu, pikk ootamisaeg on seda maitseelamust väärt!