Punase läätse ja kookospiima supp Kolme Sibula moodi

  • 50 ml oliiviõli
  • 1 sl jahvatatud kaneeli
  • 1 sl fenkoliseemneid
  • 1 sl koriandriseemneid
  • 1 sl punase paprika pulbrit
  • 1 tl punast karripastat
  • 1 sl köömneid
  • 250 g šalottsibulat
  • 100 g riivitud ingverit
  • 100 g viilutatud küüslauku
  • 100 g riivitud porgandit
  • 2 sl tomatipastat
  • 2 l vett
  • 1 l kookospiima
  • 1 sl fariinsuhkrut 
  • 2 sl soola
  • 500 g punaseid läätsesid
  • 2 purki (umbes 800 g) kikerherneid vees
Prae kergelt oliiviõlis kaneel, punase paprika pulber, fenkoli- ja korianderiseemned, köömned ja karripasta, umbes 2-3 minutit, et segu ei hakkaks kõrbema. Ettevaatust, maitseainetega võib see juhtuda kiiresti!
Lisa kuubikuteks hakitud šalottsibul, sega ja hauta 5-7 minutit. Lisa riivitud ingver ja porgand, ja viiludeks hakitud küüslauk. Hauta veel 5 minutit. Lisa tomatipasta ja hauta 5 minutit.
Lisa vesi ja kookospiim, lase keema. Keeda 5 minutit, seejärel lisa läätsed. 10 minuti pärast lisa kikerherned koos vedelikuga ja keeda veel 10 minutit. Tõsta tulelt ja maitsesta soola ning fariinsuhkruga. Enne sööma asumist lase vähemalt 6 tundi seista, et maitseained saaksid tõmmata.
Serveeri Türgi jogurti, rohelise sibula ja värske koriandriga. Võimalusel lisa ka laimiviil.