Prantsuse sibulasupp

5–6 suurt sibulat

  • 2 küüslauguküünt
  • 50 g võid
  • soola
  • musta pipart
  • 2 sl pruuni roosuhkrut 
  • 1 l köögivilja-või vasikapuljongit
  • 2 dl kuiva valget veini
  • saia
  • riivitud Gruyère’i juustu
Lõika sibulad ja küüslauk hästi õhukesteks viiludeks. Sulata potis või ja hauta sibul pehmeks. Selleks kulub väga madalal kuumusel vähemalt 30 minutit. Jälgi, et sibul ei hakkaks põhja ega läheks kõrbema. Sega aeg-ajalt. Lisa sool, pisut suhkrut ja pipar ning hauta edasi, kuni sibulamass on läbinisti pehme ja klaasjas. Lisa valge vein ja lase natuke keeda. Seejärel lisa puljong ning lase supil uuesti keema tõusta. Tõsta kuumakindlatesse kaussidesse, kata kergelt kuivanud saiaviilu(de)ga ja heldekäelise koguse riivitud juustuga. Kuumuta ahjus grillelemendi all, kuni juust sulab ja muutub pruunikaks.