Punase läätse ja kookospiima supp Kolme Sibula moodi
- 50 ml oliiviõli
- 1 sl jahvatatud kaneeli
- 1 sl fenkoliseemneid
- 1 sl koriandriseemneid
- 1 sl punase paprika pulbrit
- 1 tl punast karripastat
- 1 sl köömneid
- 250 g šalottsibulat
- 100 g riivitud ingverit
- 100 g viilutatud küüslauku
- 100 g riivitud porgandit
- 2 sl tomatipastat
- 2 l vett
- 1 l kookospiima
- 1 sl fariinsuhkrut
- 2 sl soola
- 500 g punaseid läätsesid
- 2 purki (umbes 800 g) kikerherneid vees
Prae kergelt oliiviõlis kaneel, punase paprika pulber, fenkoli- ja korianderiseemned, köömned ja karripasta, umbes 2-3 minutit, et segu ei hakkaks kõrbema. Ettevaatust, maitseainetega võib see juhtuda kiiresti!
Lisa kuubikuteks hakitud šalottsibul, sega ja hauta 5-7 minutit. Lisa riivitud ingver ja porgand, ja viiludeks hakitud küüslauk. Hauta veel 5 minutit. Lisa tomatipasta ja hauta 5 minutit.
Lisa vesi ja kookospiim, lase keema. Keeda 5 minutit, seejärel lisa läätsed. 10 minuti pärast lisa kikerherned koos vedelikuga ja keeda veel 10 minutit. Tõsta tulelt ja maitsesta soola ning fariinsuhkruga. Enne sööma asumist lase vähemalt 6 tundi seista, et maitseained saaksid tõmmata.
Serveeri Türgi jogurti, rohelise sibula ja värske koriandriga. Võimalusel lisa ka laimiviil.