Punane sametkook
8-le
Tordipõhi
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 200 g jahu
- 200 ml keefirit
- 100 ml toiduõli (naturaalse maitsega)
- 1 sl õunaäädikat
- 1 tl soodat
- 1/2 tl soola
- 1 sl naturaalset kakaopulbrit
- 1 sl punast toiduvärvi (looduslikku)
Kreem
- 200 ml vahukoort
- 100 g toasooja toorjuustu
- 2 sl tuhksuhkrut
- 1 laimi riivitud koor ja mahl
- 1 tl vanillisuhkrut
Katteks
- 200 ml vahukoort
- 1 tl vanillisuhkrut
- 2 sl tuhksuhkrut
Kaunistuseks
- granaatõuna seemneid
- tüümianioksi
Vahusta munad suhkruga. Lisa keefir, õli, äädikas ja toiduvärv. Sega ühtlaseks. Teises kausis ühenda kuivained, jahu, sooda, sool, kakaopulber. Sega kuivad ained vedelatega. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (läbimõõduga 20 cm). Küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga, kui tikk tuleb koogist puhtalt välja on kook küps.
Lase koogil vormis jahtuda ja tõsta seejärel restile ning lase täielikult maha jahtuda. Lõika kook kolmeks.
Vahusta koor ja toorjuust koos suhkru ja laimi mahla ning koorega kohevaks. Määri kreem koogikihtide vahele. Kui kreemi jääb üle määri see kerge kihina koogi peale ja külgedele. Kata kook toidukilega ja tõsta paariks tunniks kuni üle öö külmkappi.
Enne serveerimist vahusta koor suhkrutega ja määri koogile. Kaunista granaatõuna seemnete ja tüümianiokstega.