Posset ebaküdooniatega

kolmele-neljale

  • 150 g ebaküdooniaid
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 0,75 dl sidrunimahla (u 1 suurem sidrun)
  • 4 dl vahukoort 35%

Lõika ebaküdooniad sektoriteks ja puhasta seemnetest. Tõsta väiksemasse küpsetusvormi ja sega poole suhkrukogusega. Eralda supilusika jagu sidrunimahla ja tõsta kõrvale, ülejäänu kalla samuti vormi. Kata fooliumiga ja küpseta ahjus 180-kraadise kuumuse juures u 30 minutit või kuni ebaküdooniad on pehmenenud kuid nende kuju on siiski säilinud. Sega kergelt ja kurna sõelal. Jäta saadud vedelik alles. Kuumuta vahukoor ja alles jäänud suhkur väiksemas potis keemiseni, samal ajal segades. Keeda mõõdukal kuumusel paar-kolm minutit, kuni koor on oma konsistentsilt tihedamaks muutunud. Võta pott tulelt. Lisa u 0,5 dl ebaküdooniate küpsemisvedelikku ja ootele jäänud sidrunimahl. Sega läbi ja jaga magustoidunõudesse. Lase külmikus vähemalt kolm tundi või üle öö taheneda. Serveeri koos küpsenud ja jahtunud ebaküdooniatega.