Porgandikook kohupiimakreemi ja pekaanipähklitega (gluteenivaba)
Vaja läheb:
- 180 g maisijahu
- 100 g toortatrajahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl jahvatatud kaneeli
- 180 g rafineerimata roosuhkrut
- 4 suurt muna
- 2,6 dl neutraalse maitsega õli (nt viinamarjaseemne- või rapsiõli)
- 1 peeneks riivitud apelsinikoor
- 200 g peeneks riivitud porgandit
- 150 g poolitatud pekaanipähkleid
- 150 g kollaseid rosinaid
- näpuotsatäis soola
Sega sõelutud jahud küpsetuspulbri, soola ja kaneeliga läbi ning lisa suhkur. Aseta munad koos õli ja apelsinikoorega kaussi ning vahusta. Nüüd lisa porgandid, pähklid ja rosinad ning seejärel sega munasegu kuivaine hulka. Tõsta tainas 24-25 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, ääred määritud võiga ja ülepuistatud jahuga. Küpseta ahjus 150 kraadi juures üks tund või seni, kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil vormis täielikult jahtuda ning seejärel aseta kook serveerimisalusele, et laotada peale kate.
Kate:
- 50 g toasooja võid
- 150 g toasooja toorjuustu
- 2 sl rafineerimata roosuhkrut
- 200 g vanilliga kohupiima
- 2 sl heledat suhkrusiirupit
Katte jaoks vahusta või, toorjuust ja suhkur kreemiks. Lisa kohupiim ja siirup ning vahusta ühtlaseks. Aseta kreem umbes pooleks tunniks külmkappi, et see taheneks – nii saab seda spaatli või pritskoti abil paremini koogile määrida. Kui soovid, nirista koogile veel suhkrusiirupit.
Lausa sulab suus!