Porgand & tursk
- tursafileed
- võid
- soola
- porgandit
Prae tursafileed võiga kastes 80% ühelt poolt, keskelt jäta pisut tooreks. Prae koorimata porgandeid madalal kuumusel võis, kasta samal ajal pidevalt võiga.
Porgandipüree
- võid
- porgandeid
- soola
- koort
Rösti porgandeid rohke võiga, lastes neil kergelt pruunistuda (20–60 min). Püreesta.
Fermenteeritud porgandid
- porgandid
- sool
Pressi porganditest mahl ja lisa 2,5% soola. Pane mahl purkidesse ja lase toatemperatuuril nädal aega seista (kuni on piisavalt hapnenud). Tükelda porgandid ja pane mahla sisse, tõsta purk külmkappi.
Kaste
- võid
- soola
- fermenteeritud porgandimahla
- pruuni roosuhkrut
Pruunista või, lisa sool ja porgandimahl. Serveeri ahjus röstitud tatrateradega.