Pomelisalat

Salat:

  • 1 pomel
  • 150 g rohelisi ube
  • 50 g wakame vetikaid
  • 1 väike suvikõrvits
  • 1 granaatõun
  • 1 sl (musti) seesamiseemneid
Koori pomel noaga, haruta viljaliha nahkjate kestade vahelt välja ja pane kaussi. Keeda oad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks (umbes 5-7 minutit), loputa kohe üle külma veega, nõruta ja pane pomeliviilude juurde. Seejärel haki suvikõrvits ribadeks ja lisa salatile. Puhasta granaatõun seemnetest ja lisa koos seesamiseemnetega salatile.

Kaste:

  • 1 väike tšilli
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 cm jupp ingverit
  • 1 sl suhkruroosiirupit 
  • 1 sl seesamiõli
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 laimi mahl
  • soola
Kastme valmistamiseks haki tšilli, küüslauk ja ingver peeneks. Lisa laimimahl, õlid ja siirup. Sega ühtlaseks ja maitsesta soolaga. Vala kaste salatile ja sega läbi.