Pomelisalat
Salat:
- 1 pomel
- 150 g rohelisi ube
- 50 g wakame vetikaid
- 1 väike suvikõrvits
- 1 granaatõun
- 1 sl (musti) seesamiseemneid
Koori pomel noaga, haruta viljaliha nahkjate kestade vahelt välja ja pane kaussi. Keeda oad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks (umbes 5-7 minutit), loputa kohe üle külma veega, nõruta ja pane pomeliviilude juurde. Seejärel haki suvikõrvits ribadeks ja lisa salatile. Puhasta granaatõun seemnetest ja lisa koos seesamiseemnetega salatile.
Kaste:
- 1 väike tšilli
- 2 küüslauguküünt
- 2 cm jupp ingverit
- 1 sl suhkruroosiirupit
- 1 sl seesamiõli
- 2 sl oliiviõli
- 1 laimi mahl
- soola
Kastme valmistamiseks haki tšilli, küüslauk ja ingver peeneks. Lisa laimimahl, õlid ja siirup. Sega ühtlaseks ja maitsesta soolaga. Vala kaste salatile ja sega läbi.