Pohlamarmelaad

Vaja läheb:

  • 1 kg värskeid pohli
  • 330 g (1 pakk) marmelaadisuhkrut
  • 0,5-1 dl vett
  • soovi korral 2 sl amarettot
Aseta pohlad, suhkur ja amaretto potti, sega puulusikaga läbi, purusta mõned marjad ning jäta tunnikeseks seisma.
Purusta puulusikaga marjad ja sega korralikult läbi, lisa vesi, aseta pliidile ning lase aeg-ajalt segades keema tõusta. Keeda keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, sega, kui vaja ja eemalda vaht. Lase marmelaadil vahepeal segades umbes 15 minutit potis jahtuda ja eemalda seejärel kogu vaht. Aseta steriliseeritud purkidesse, sulge õhukindlalt ja hoia jahedas kohas.
Moosikeetmiseks võib kasutada ka külmutatud marju – sel juhul pole vett vaja lisada.