Ploominaps ingveri ja kardemoniga

1 liiter

Vaja läheb:

  • 1 kg tükeldatud kivideta ploome (võivad olla veidi üleküpsenud)
  • 4 dl rafineerimata roosuhkut 
  • 1-2 kaneelikoort
  • 1-2 tl jahvatatud kardemoni
  • õhukeste ribadena pöidlasuurune jupp ingverit

Tõsta tükeldatud ploomid suuremasse purki. Kalla pool viinakogusest suuremale pannile, lisa sinna ingver, kaneelikoor, kardemom ja suhkur. Kuumuta, kuni suhkur on lahustunud ja jahuta siis toatemperatuurini.

Kalla jahtunud viina-suhkrusegu ploomidele ja lisa ülejäänud viin. Sule purk ja jäta kolmeks kuuks seisma.

Hiljem kurna jook läbi marli või tiheda sõela ja vala pudelisse. Purki jäänud ploome võid kasutada magustoitudes ja kookides.