Ploomid metspähkli kattega
neljale
- 800 g ploome
- 100 g jõhvikaid
- 40 ml brändit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 tl muscovado suhkrut
Kate
- 50 g metspähkleid
- 50 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid
- 2 sl muscovado suhkrut
- tüümiani lehti
- 1 tl kardemoni
- näpuotsga soola
Serveerimiseks
Kreeka jogurtit või vanillijäätist
Eemalda ploomidel kivid ja tõsta võiga määritud küpsetusvormi. Lisa jõhvikad. Sega brändi suhkrutega ja vala marjadele, sega.
Purusta pähklid köögikombainis, lisa jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber, tüümianilehed ja kardemon. Lisa kuubikuteks lõigatud külm või. Töötle tainas ühtlaseks. Tõsta pooleks tunniks toidukilesse pakitud tainapall külmikusse tahenema. Võta tainas külmkapist ja rulli jahusel laual õhukeseks. Lõika tainast ümmargused kettad ja säti need üksteise kõrvale ploomide-jõhvikate peale.
Küpseta 220 kraadises ahjus 20 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja ploomid mullitavad.
Serveeri soojalt koos jogurti või jäätisega.