Piparkoogimaitseline kõrvitsakook

  • 3 muna
  • 150 g rafineerimata roosuhkrut 
  • 1 dl Kreeka jogurtit
  • 150 g kõrvitsapüreed*
  • 120 g täistera kaerajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 -1 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl riivitud apelsinikoort

Toorjuustu-valge šokolaadi kreem:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • 100 g valget šokolaadi
  • 50 g kõrvitsapüreed
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • paar peotäit (külmutatud) jõhvikaid
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kõrvitsapüree, apelsinikoor ja jogurt ning lisa ettevaatlikult segades munavahule. Sega küpsetuspulber, piparkoogimaitseaine ja jahu ning toimi samamoodi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 30x40cm suurusele ahjupannile ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit või niikaua, kuni koogipõhi tikuga katsudes valmis tundub olevat.
Lase koogipõhjal pisut jahtuda, kummuta tööpinnale või puhtale küpsetuspaberile ja poolita kaheks võrdse suurusega ristkülikuks.
Kreemi valmistamiseks sega mikserit kasutades suuremas kausis kokku toasoe toorjuust, jogurt, vanillisuhkur ja kõrvitsapüree. Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil ja sega alustuseks pisut toorjuustusegu šokolaadi hulka. Vala nüüd šokolaad tervenisti toorjuustusegu hulka ning vahusta veel veidi.
Määri pool toorjuustusegust ühele koogipõhjale ja puista peale pooled jõhvikad. Tõsta peale teine pool koogipõhjast ning kata see ülejäänud kreemi ja jõhvikatega. Lase külmikus mõned tunnid taheneda. Soovi korral puista serveerimisel koogile pisut tuhksuhkrut ja/või piparkoogimaitseainet.
* Kõrvitsapüree valmistamiseks puhasta kõrvits seemnetest, kuid ära koorimisega jända – lõika lihtsalt 4-5 cm laiusteks viiludeks ja lase küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180-kraadi juures 15-20 minutit küpseda või kuni viljaliha on pehme. Nüüd saad koore lihtsamalt eemaldada ja viljaliha näiteks saumikseri abil püreestada.
Püree säilib külmikus 3-4 päeva kindlasti ja talub väga hästi ka sügavkülmutamist.