Pehmed vahvlid õuna-karamellikastmega

u 8 tk

Vahvlid

  • 3 muna
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • ¼ tl soola
  • 3,5 dl keefirit
  • 100 g /2 dl täistera kaerajahu
  • 100 g / 2 dl nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 2 -3 sl mooniseemneid
  • poole sidruni riivitud koor
  • 30 g võid

Õuna-karamellikaste

  • 600 g õunu
  • 100 /1 dl fariinsuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 1 dl vahukoort või kaerakreemi
  • 30 g võid

Serveerimiseks u 1l vanillijäätist

Vahvlite valmistamiseks sulata pannil või ja lase veidi jahtuda. Klopi munad soola, suhkru ja vanillisuhkruga lahti. Lisa keefir, sidunikoor ja sooda ning mooniseemnetega segatud jahud. Kõige lõpuks lisa või ja sega tainas ühtlaseks. Kuumuta paksude vahvlite valmistamiseks mõeldud vahvlimasin ja pintselda see kergelt pannile jäänud sulavõijääkidega. Küpseta ükshaaval kuldpruunid vahvlid.

Õunakastme valmistamiseks koori ja puhasta õunad ning lõika pehmema sordi puhul sektoriteks, kõvema korral õhemateks viiludeks. Tõsta pannile koos suhkru, või ja kaneeliga ning kuumuta segades u 5 minutit või kuni õunad on pehmenema asunud. Lisa tasahilju segades pool koorekogusest, sega ühtlaseks ja lisa seejärel teine osa. Kuumuta veel minuti jagu, kuni kaste on veidi paksenenud (jahtudes pakseneb see veelgi). Tõsta igale vahvlile õunakastet ning jäätisepall või lase seda sööjatel endil teha.