Panna cotta rabarberikastme ja pisikese pipraga
6-le
Panna cotta
- 4 želatiini lehte
- 200 ml täispiima
- 200 g Kreeka jogurtit
- 1 dl suhkrut
- 1 apelsini riivitud koor
- 1 vanillikaun
Rabarberi kaste sabapipraga
- 300 g rabarberit
- 2 sl suhkrut
- 1 – 2 granadilli (soovi korral)
- 5 -6 sabapipra ehk kubeebapipra tera (soovi korral)
- pistaatsiapähkleid kaunistamiseks
Pane želatiinilehed külma veega 5 minutiks ligunema. Pigista üleliigne vesi käte vahel välja. Tõsta suhkur, piim ja poolitatud vanillikaun potti ja kuumuta keemiseni. Sega, kuni suhkur lahustub. Kraabi noaotsaga vanillikauna seemned piima sisse. Tõsta kaun kõrvale. Lisa leotatud želatiinilehed kuumale piimale ja sega hoolega visplit kasutades, kuni želatiin lahustub. Ära segu keema lase! Tõsta pott tulelt, sega juurde jogurt ja peenelt riivitud apelsinikoor. Jaga segu 6 väikese vormi või kausi vahel. Tõsta paariks tunniks külma tahenema.
Rabarberikastme jaoks lõika rabarber umbes 2 cm pikkusteks juppideks, paksemad varred poolita. Tõsta ahjuvormi ja raputa peale suhkur ning puista juurde pipraterad ning lisa ka eelnevalt kasutatud vanillikaun. Kuumuta rabarbereid eelsoojendatud 180 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni need on pehmenenud, aga säilitavad veel oma kuju ja rabarberitest on eraldunud ka pisut vedelikku. Lase rabarberitel täiesti maha jahtuda. Võid tõsta need mõneks ajaks külmkappi.
Serveerimisel vala rabarberikaste koos piprateradega suuremale taldrikule. Poolita granadill ja kraabi sisu rabarbrite peale. Eemalda panna cottad vormist ja libista rabarberikastmele. Kaunista hakitud pistaatsipähklitega.