Õunaželee kaneeli ja safraniga

400 ml

Vaja läheb:

  • 1 kg hapukaid õunu
  • 2 sidrunit
  • 2 kaneelipulka
  • 7,5 dl vett
  • näpuotsaga safranit (umbes 0,25 g)
  • umbes 120 g marmelaadisuhkrut
Pese õunad ja sidrunid hoolikalt puhtaks ning tükelda. Õunu pole eelnevalt vaja südamikest puhastada. Sidrunid lõika üsna väikesteks tükkideks, õunad veidi suuremateks. Pane viljad potti ja lisa väiksemateks tükkideks murtud kaneelikoored. Vala peale vesi ja keeda madalal kuumusel kaane all 30 minutit. Nõruta mass läbi marliga kaetud sõela. Seo marli pambuks ja pigista välja nii palju vedelikku kui võimalik. Kui aega on piisavalt, võid õuna-sidrunimassil lasta 12 tundi sõelalt kaussi tilkuda.
Vala vedelik potti. Lisa suhkur ja safran ning kuumuta keemiseni. Marmelaadisuhkrut arvesta iga 100 ml vedeliku kohta 30 g. Keeda 10 minutit. Eemalda vaht, vala kuumalt purkidesse ja kaaneta. Hoia külmkapis.

Retsept raamatust „Moodsad moosid“, autorid Mari-Liis Ilover, Lia Virkus ja Tiina Lebane, kirjastaja AS Ajakirjade Kirjastus.