Õunaleivake tatrajahuga

Vaja läheb:

  • 3 suuremat õuna (umbes 300g)
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 muna
  • 1 dl + 2 spl tumedat muscovado suhkrut
  • 200 g hapukoort
  • 2 dl toortatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 sl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 1 sl tuhksuhkrut
Puhasta õunad südamikest ja tükelda. Pigista peale sidrunimahl ja sega 2 sl suhkru ja kaneeliga ning tõsta kõrvale. Vahusta munad suhkruga ja lisa hapukoor. Teises kausis sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja kardemon. Lisa kuivained muna-hapukooremiksi ja sega tainas ühtlaseks. Vala pool tainast paberist keeksivormi sisse või väiksemasse 15 cm läbimõõduga ümmargusse vormi. Tõsta taina peale kaneeliga segatud õunatükid ja vala peale ülejäänud tainas.
Küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit või proovi tainasse torgatud tikuga küpsust. Kui tikk jääb puhtaks, on kook küps. Jahtudes võid sõeluda pinnale tuhksuhkrut.