Õunakorvikesed vanillikreemiga

12 õunakorvikest

Kreem:

  • 2 muna
  • 85 g suhkrut
  • 2 tl maisitärklist
  • 500 ml piima
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 50 g võid
  • poole sidruni riivitud koor (kollane osa)
Alusta kreemist. Kreemiks vahusta munad koos suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa maisitärklis ja sega läbi. Jäta hetkeks ootele.
Kuumuta piim koos riivitud sidrunikoore ja vanillisuhkruga keemiseni. Vala kuum piimasegu pidevalt segades munavahu hulka. Kalla kreemisegu pidevalt segades tagasi potti. Kuumuta madalal kuumusel ja sega pidevalt, kuni segu pakseneb. Selleks kulub umbes 5 minutit. Ära päris vulinal keema lase (siis läheb muna tükki), aga mõned mullikesed võivad kerkida küll. Kui kreem on paksenenud, lisa tükeldatud või ja lase sel segades sulada.
Jahuta kreem, vahepeal seda segades.

Tainas:

  • 180 g toasooja võid
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl suhkrut
  • 250 g jahu
  • 1 munakollane

Täidis:

Nüüd on aeg valmistada korvikeste tainas. Tõsta või, sool, suhkur ja munakollane köögikombaini ning surista kreemiks. Lisa jahu ja lase mõned tiirud pulse-režiimil käia, kuni tainast moodustub pall. Ära liigselt töötle, siis võib tainas puiseks muutuda. Tõsta tainapall toidukilele ja vajuta lamedamaks. Keera kilesse ja tõsta vähemalt tunniks ajaks külmkappi seisma. Enne lahtirullimist lase tainal umbes 15 minutit toatemperatuuril pehmeneda ja rulli siis õhukeseks.
Lõika välja oma vormidest 1 cm võrra suurema läbimõõduga kettad. Kui sa ei kasuta non-stick vorme, määri need eelnevalt võiga. Tõsta tainakettad vormidesse ja vajuta kergelt vormi külge. Tasanda servad noaga.
Puista igasse korvikesse tainale 1 tl mandlijahu, see ei lase põhjal õuntest küpsemisel imbuvast mahlast läbi vettida.
Lõika õunad neljaks, eemalda südamikud. Lõika õunad õhukesteks, umbes 1-2 mm paksusteks viiludeks. Lao õunaviilud korvikestesse ja puista igasse vormi õuntele 1 tl heledat muscovado suhkrut.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni tainas on krõbe ja õunad pehmed. Tõsta korvikesed ahjust ja lase veidi jahtuda. Nirista seejärel igasse korvikesse vanillikreemi, tasanda kreem noaseljaga.
Õunakorvikesi on eriti mõnus nautida kohvi või teega!