Õuna-aroonia moos

  • 300 g arooniaid
  • 1 kg puhastatud ja tükeldatud õunu
  • 400 g moosisuhkrut

Aseta marjad ja õunatükid koos u 1,5 dl veega potti ja kuumuta keskmisest veidi madalamal kuumusel kaane all 10 minutit. Eemalda potilt kaas, keera kuumust veidi kõvemaks (pisut üle keskmise) ja kuumuta veel aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni nii marjad kui ka õunatükid hakkavad kergelt lagunema ja pehmemeaks muutuma.

Lisa suhkur ja lase moosil õrnalt podisedes keeda samal ajal aeg-ajalt segades veel 15 minutit. Keera kuumus kinni ja lase moosil kaane all 10 minutit seista. Töötle moos saumikseriga ühtlaseks massiks. Aseta pott pliidile, lase veel korraks keema tõusta ja tõsta siis steriliseeritud purkidesse.