Nähtamatu õunakook ehk Gâteau invisible aux pommes

800 g õunu

Tainas

 

Sulata või. Vispelda munad suhkru ja vanillisuhkruga, lisa sulavõi ja piim. Sega teises kausis nisujahu, küpsetuspulber ja suts soola, sõelu need munasegule ja sega kõik kokku ühtlaseks taignaks. Puhasta õunad koorest ja südamikust. Lõika veerandikeks. Õunaveerandikud viiluta hästi õhukesteks, umbes 1 mm viiludeks. Vala õunaviiludele tainas ja sega õrnalt läbi. Õunaviilud on vaid õrnalt tainaga koos, nii see peabki olema.

Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vala õunaviilud vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 55 minutit. Proovi küpsust puutikuga: kui õunu on veel tiku all kergelt tunda, aga tikk tuleb ikkagi puhtalt välja, on kook valmis. Kui pealmised õunad kipuvad kõrbema, kata vorm küpsetamise lõpuosas fooliumiga. Lase koogil 2 tundi toatemperatuuril vormis jahtuda. Seejärel tõsta vähemalt tunniks külmkappi. Enne söömist sõelu peale tuhksuhkrut.