Mustika-sinihallitusjuustu skoonid mustikamoosiga
- 4 dl (täistera)nisujahu
- 2 sl suhkrut
- 1 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 50 g võid
- 1 dl vahukoort
- 1 dl piima
- 100 g sinihallitusjuustu
- 1 dl mustikaid
Lisaks veidi piima skoonide määrimiseks ja musti seesamiseemneid või mooniseemneid pinnale raputamiseks.
Pane ahi soojenema 200 kraadi juurde.
Sega kuivad ained omavahel läbi. Sulata või ja sega kuivainete juurde, lisa koor ja piim ning sega tainas ühtlaseks. Murenda juust ja sega tainasse, lisa mustikad ja vajuta kergelt tainasse. Puista lauale pisut jahu ja rulli tainas umbes 2 cm paksuseks kaheks ristkülikuks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaga noa või tainalõikuri abil osadeks ja küpseta 20-25 minutit kuni tainas on kergelt pruunistunud.
Skoonid võib vormida ka ümaraks, nagu klassikaliselt tehakse. Selleks tuleb lahtirullitud tainast klaasi või küpsisevormi abil ümmargused ratta lõigata ja küpsetusplaadile tõsta. Ümarate skoonide küpsetusaega võib ka lühendada umbes 15 minutini.
Serveeri leigelt koos moosiga.
Mustikamoos
- 200 g mustikaid
- 50 g moosisuhkrut
Kuumuta mustikaid tasesel tulel 10-15 minutit, lisa suhkur ja lase veel 5 minutit mullitades keeda. Lase pisut jahtuda ja tõsta puhtasse steriliseeritud purki.