Mureli-rummitaskud

Kogus: 10 suurt pirukat

Mureli-rummimoos:

  • 500 g värskeid mureleid
  • 2 sl vett
  • 2 kuhjaga sl moosisuhkrut
  • ¼ tl rummiessentsi (natuke alla poole ampulli)
  • 500 g vegan lehttainast (nt “Säästu” või “Pagaripoisid”)
Eemalda murelitest kivid (kasuta väikest teravat nuga või juurviljakoorija teravat otsa). Lõika puhastatud murelid pooleks ja pane need koos vähese veega kastrulisse. Aseta kastrul tulele ja kuumuta, kuni potist hakkab auru tulema. Lisa moosisuhkur ja sega läbi. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit kuni segu pakseneb ja tekib moos. Kõige lõpus sega sisse rummiessents. Jahuta moos veevannil või jahedas kohas (jahtudes moos pakseneb veel natuke).
Pane ahi 225-kraadile kuumenema. Rulli sulatatud lehttainas õhemaks ja lõika sellest 10 suurt ruutu (umbes 14,5 cm x 10,5 cm). Aseta iga ruudu keskele pool supilusikatäit moosi ja keera nurgad täidise peale.
Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 13 minutit või kuni pirukad on kuldpruunid.