Martsipani-apelsini täidisega vastlarullid

8 tk

  • 400 g pärmi-lehttainast
  • 100 g martsipani (külmkapist)
  • 1 apelsinilt riivitud koor
  • muna määrimiseks
  • 2 sl mandlilaaste
  • 2 dl 35% koort
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • peale sõelumiseks tuhksuhkrut

Lase tainal sulada. Kui kasutad plaate, näpi need servadest kokku, et saaksid ühe ristküliku. Riivi sellele külm martsipan ja puista üle riivitud apelsinikoorega. Rulli pikemast servast alates rulli. Lõika rull kaheksaks jupiks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. lahtine serv allpool. Vajuta kergelt lamedamaks ja tihedamaks, see on vajalik peamiselt selleks, et rullid ei küpseks katki. Määri pealt munaga ja puista peale mandlilaaste. Küpseta eelkuumutatud 210-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuldsed ja krõbedad. Lase täielikult jahtuda. Seejärel lõika terava (soovitavalt sakilise) noaga saiade pealt viilakas ära.
Vahusta koor suhkru ja kardemoniga. Tõsta saiadele, kata eelnevalt ära lõigatud viiluga. Sõelu veel peale tuhksuhkrut ja võibki asuda naudingutele!