Metspähklite ja porgandiga mahlane kõrvitsakook

  • 3 muna
  • 180 g suhkrut
  • 1 dl neutraalse maitsega õli
  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 180 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  • näpuotsatäis soola
  • 300 g peenelt riivitud porgandit
  • 100 g hakitud sarapuupähkleid

Klopi munad suhkruga kergelt lahti ning sega läbi õli ja kõrvitsapüreega. Teises kausis sega sõelutud jahu ülejäänud kuivainetega ning seejärel sega õrnalt ülejäänud taina hulka. Viimasena lisa riivitud porgand ja hakitud pähklid ning sega kergelt läbi.

Vala segu 22-24 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi, mis on ette valmistatud (st et põhjas küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud).

Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit (sõltuvalt eelkõige vormi suurusest), kuni kook on pealt kuldne ja sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil u 15 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja jäta restile jahtuma.

Jahtunud koogile võid raputada tuhksuhkrut, kuid soovi korral tee koogi peale kreem.

Kreem

  • 200 g (1 pakk) vanillimaitselist kohupiima
  • 200 g (1 pakk) toasooja toorjuustu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 50 g peenelt hakitud sarapuupähkleid

Sega visplit kasutades kohupiim, toorjuust ja tuhksuhkur. Laota kreem jahtunud koogi peale ja soovi korral ka äärtele. Puista peale ja äärtele hakitud pähklid.