Mannavaht jõhvikatega
kuuele
- 4 dl jõhvikaid
- 1 l vett
- u 2-2,5 dl heledat muscovado suhkrut
- 1-1,5 dl mannat
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 väike kaneelikoorejupp
- näpuotsaga soola
Lisaks
- värskeid jõhvikaid
- piima või selle täistaimset alternatiivi serveerimiseks
Keeda jõhvikaid veega u 10 minutit, kuni need on purunenud ja pehmenenud. Kurna tihedal sõelal ja suru marjad läbi sõela. Kuumuta saadud vedelikku segades koos suhkrute, soola ja kaneeliga ning lisa peene nirena, samal ajal segades manna. Maitse ja lisa vajadusel veel veidi suhkrut. Keeda segades u 10 minutit ja lase täielikult jahtuda. Eemalda kaneelikoor ja vahusta tugevalt u 8 minuti jooksul – nii saad eriti koheva vahu. Tõsta mannavaht kausikestesse, lisa piim ja marjad ning serveeri.