Mandlijahuga šokolaadikook
- 170 g võid
- 230 g tumedat šokolaadi
- 230 g tumedat muscovado suhkrut
- 6 muna
- 130 g mandlijahu
- 2 sl maitsestamata kakaopulbrit
Tükelda või ja šokolaad, aseta need kaussi ja kauss omakorda veega poolenisti täidetud kastruli peale. Lase šokolaadil ja võil sulada ning sega ühtlaseks.
Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa omavahel segatud mandlijahu ja kakaopulber ning sega õrnalt läbi. Viimasena sega hulka sulatatud šokolaad, sega tainas ühtlaseks ja vala 21-22 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga või võiga määritud ja jahu, kakaopulbri või suhkruga üle puistatud.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 45 minutit. Lase vormis jahtuda. Serveerimisel raputa soovi korral peale tuhksuhkrut või kakaopulbrit ja paku soovi korral kõrvale vanillijäätist, -kastet või -kreemi, marju ja toormoosi.