Magustoit kohupiima, sidrunikreemi ja mangoga

Beseeküpsised

Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Hakka edasi vahustades lisama supilusikatäie kaupa suhkrut lisades järgmise lusikatäie kui eelmine on segunenud. Viimaks vahusta hulka ka maisitärklis.

Tee supilusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed (kokku 12 tk) ja küpseta beseed 100-kraadises ahjus 1 h 30 minutit. Lase ahjust välja võetud beseeküpsistel täielikult jahtuda.

Lemon curd

  • 1,2 dl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 3 munakollast
  • näpuotsatäis soola
  • 85 g võid

Aseta kõik komponendid, sh tükeldatud või paksupõhjalisse potti või kausiga vesivannile ning kuumuta madalal kuumusel vispliga pidevalt segades, kuni või on sulanud.

Suurenda veidi kuumust (umbes keskmise kuumuseni) ja sega vispliga edasi hoogsalt, kuni kreem pakseneb ja muutub moosi sarnaseks. Kurna sidrunivõie läbi sõela kaussi, lase jahtuda ja aseta siis külmkappi. Sidrunikreem pakseneb nii jahtudes kui ka külmkapis.

Magustoit

4-le

  • 300 g (1 toru) maitsestmata kohupiimapastat
  • 200 g (1 pakk) maitsestamata kohupiima
  • 3 sl piima (soovi korral rohkem)
  • 3 sl heledat suhkrusiirupit (soovi korral rohkem)
  • 8 beseeküpsist
  • pool kogust sidrunikreemi ehk lemon curd’i (kui tahad, lisa rohkem)
  • 1 suur või 2 väikest küpset mangot
  • peotäis hakitud pistaatsiapähkleid (soovi korral)

Sega kohupiim ja -pasta siirupi ja piimaga ühtlaseks kreemiks. Kui soovid, lisa veidi piima ja suhkrusiirupit. Murenda 6 beseeküpsist ja sega need kreemi hulka. Sega kohupiimakreemi hulka ka lemon curd, kuid nii, et ei sega kreemiga ühtlaseks, vaid jätad siiru-viirulise tulemuse.

Puhasta mango(d) ja haki kuubikuteks. Jaota kohupiimakreem nelja magustoidupokaali vahel, puista peaele 2 murendatud beseed, tükeldatud mango ja hakitud pistaatsiapähklid.

Ülejäänud sidrunikreemi saad süüa niisama või nautida näiteks pannkookidega või röstsaiaga,  lemon curd on eriti hea just sõrnikutega.