Maasikatiramisu Limoncello likööriga

6 portsjonit (vaja läheb 6 madalat klaasi või kokteiliklaasi)

 

  • 24 Savoiardi küpsist
  • 350 g maasikaid
  • 250 g mascarpone’t
  • 3 munakollast
  • 12 cl likööri Limoncello
  • 150 ml vett
  • 2 sidrunit
  • 50 g suhkrut
  • 110 g tuhksuhkrut 
  • piparmündilehti

Marinaad maasikatele:

Marineeri väikeseks tükeldatud maasikad 2 cl Limoncello, 10–20 g tuhksuhkru ja ühe sidruni mahlaga, millele on riivitud lisaks sidrunikoort.

 Mascarpone-kreem:

Vahusta munakollased 100 g tuhksuhkruga. Seejärel sega vahustatud munakollased mascarpone’ga ning lisa 4 cl Limoncellot. 

Küpsiste ettevalmistamine:

Sega 50 g suhkrut sooja veega ning lisa 6 cl Limoncellot, mõni piparmündileht, ühe sidruni mahl ja riivitud koor. Seejärel niisuta küpsiseid saadud seguga ning asetada igasse klaasi püstiselt 4 küpsist.

Seejärel lisa mascarpone-segu ja selle peale marineeritud maasikad. Korda kihtide ladumist veel korra. Kata toidukilega ja pane paariks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kaunista värskete maasikaviiludega.