Maasikapirukas šokolaadiga

2 keskmist või 1 suur pirukas

Tainas:

  • 140 g võid
  • 85 g suhkrut 
  • 200 g jahu
  • 1 munakollane
  • 1 sl külma vett

Täidis:

  • 85 g tumedat šokolaadi
  • 0,75 dl vahukoort
  • 1–1,5 tl sidrunimahla
  • 3 sl suhkrut
  • 1–1,5 sl maisitärklist
  • u 200–300 g maasikaid
  • määrimiseks 1 munavalge
Näpi külm või suhkru ja jahuga puruks. Lisa munakollane ja 1 sl vett, suru tainas kiirelt kokku, et moodustuks ühtlane tainas. Kata see toidukilega, aseta pooleks tunniks külmikusse.
Täidise jaoks kuumuta koor, võta tulelt, lisa hakitud šokolaad, lase paar minutit seista ja sega ühtlaseks. Viiluta maasikad, sega suhkru, sidrunimahla ja tärklisega. Rulli tainas ümmarguseks, kuid mitte liiga õhukeseks (kõige parem on seda teha küpsetuspaberil, siis on hea seda pärast ahjuplaadile transportida).
Kata koogipõhi keskelt šokolaadikreemiga nii, et äärtesse jääks vaba ruumi. Aseta šokolaadikreemile maasikaviilud. Keera tainaservad üles, suru täidise kohal õrnalt kokku.