Maasikakook jogurti ja valge šokolaadiga

Kaheksale

 Põhi:

  •  100 g „Ekstra“ küpsiseid
  •  50 g röstitud pähkleid
  •  50 g võid

Kate:

  •  600 g Kreeka jogurtit
  •  150 g valget šokolaadi
  •  1 tl vanillisuhkrut  
  •  3 lehte želatiini

Peale:

  •  400 g maasikaid
  •  1-2 sl suhkrut  
  •  1 sl palsamiäädikat
  •  näpuotsaga musta pipart
Töötle küpsised ja pähklid köögikombainis ühtlaseks. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahti käiva koogivormi põhja.
Sulata vesivannil šokolaad ja sega vispli või mikseri abil jogurtiga. Leota želatiin pehmeks, vääna liigne vesi välja ja sulata samuti vesivannil ning vispelda jogurtisegu hulka. Sega sekka ka vanillisuhkur. Vala segu küpsisepõhjale ja lase vähemalt 4 tundi, veel parem üle öö taheneda.
Maasikakatte valmistamiseks puhasta ja viiluta marjad ning sega suhkru, pipra ja palsamiäädikaga. Lase u 20 minutit maitsestuda, seejärel kurna sõelal.
Kata vormist välja võetud kook maasikatega ja serveeri. Soovi korral keeda eraldunud vedelik mõne minuti jooksul tihedamaks ja vala maasikatele.