Maasika-Pavlova Mooni moodi
Besee:
- 4 munavalget
- 230 g ekstrapeent valget suhkrut
- 1 sidruni mahl
Soojenda ahi 103–110 kraadini. Pane küpsetuspaber plaadi peale. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks (see võtab tavaliselt 10 minutit). Lisa sidrunimahl ja määri segu plaadile. Aseta ahju ja hoia seal 80–95 minutit. Pärast ahjust võtmist võib beseed kohe käitlema hakata.
Maasikajäätis:
- 300 g piima
- 450 g vahukoort
- 190 g ekstrapeent valget suhkrut
- 8 munakollast
- 500 g puhastatud maasikaid
- 1 sidruni mahl
- 30 g viina
Kõigepealt tee jäätisepõhi. Võta paksupõhjaline pott ja kauss, kuhu see pott hiljem sisse mahuks. Kaussi pane palju jääd ja külma vett (seda kasutatakse hiljem jäätisepõhja jahutamiseks). Sega potis omavahel piim, vahukoor, suhkur ja munakollased. Aseta pliidile ja hakka keskmise kuumuse juures segu soojendama. Sega vispliga segu pidevalt rahulikus tempos. Munad hakkavad küpsema umbes 75 kraadi juures. Kui näed, et segu hakkab kergelt paksuks minema, on aeg jälgida veel tähelepanelikumalt. Sega, kuni segu on vedela hapukoore paksune, seejärel võta pott pliidilt ja pane kohe jää ja külma veega kaussi. Jahuta täielikult. Pane pool kogust vanillikastme jaoks kõrvale. Püreesta puhastatud maasikad kannmikseris. Sega külm jäätisepõhi ja maasikapüree omavahel. Lisa viin ja sidrunimahl (viin ei lase jäätise sees jääkristallidel tekkida) ning pane jäätisemasinasse. Järgi oma masina instruktsioone.
Vanillikaste:
- 500 g jäätisepõhja
- 1 vanillikaun
Lõika vanillikaun pikkupidi pooleks. Kraabi seemned välja ja pane koos kaunaga vanillikastme sisse. Lase vähemalt 1 tund seista.
Serveerimiseks:
- värskeid maasikaid
- piparmündilehti
Pane maasikajäätis külmale taldrikule, vala peale vanillikaste, lisa beseetükid ja värsked maasikad. Kaunista mündilehtedega.