Maasika-kohupiimatarretis

  • 2 sl želatiini (ja veidi vett)
  • 1 laimi või sidruni mahl
  • 2 dl vahukoort
  • 250 g kohupiima
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 kg maasikaid
  • 100 g suhkrut 
  • maasikaid kausi vooderdamiseks

Pane želatiin 5 minutiks külma vette. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Klopi kohupiim ja jogurt omavahel ühtlaseks ning lisa vahukoorele. Maitsesta vanillsuhkruga. Suru puhastatud maasikad kergelt katki, sega suhkruga ning lisa kohupiimasegule.

Kuumuta laimimahl väikeses potis ja lisa paisunud želatiin. Sega, kuni želatiin on sulanud. Lase želatiinisegul jahtuda ning kalla seejärel peene nirena pidevalt segades kohupiimamassi hulka. Pane kauss külmkappi.

Vooderda 1,5 l kauss toidukilega. Puhasta maasikad ja lõika pooleks. Aseta maasikapoolikud kausi põhjale. Võta kergelt tarretuma hakanud kohupiimasegu külmkapist välja ja sega hoolega. Vala osa segust kaussi nii, et maasikad oleksid peaaegu kaetud. Seejärel aseta kausi külgedele taas paar rida maasikaid, siis jälle veidi kohupiimatäidist, jälle maasikad jne.

Kata tort toidukilega ning lase öö läbi külmkapis tarretuda. Järgmisel päeval kummuta valmis šarlott tordialusele, eemalda toidukile ja kaunista.