Maasika-kiivimoos

800 ml

Vaja läheb:

Puhasta ja tükelda maasikad. Koori ja tükelda kiivid. Kui kiivide keskmine valge osa on väga kõva, siis eemalda see. Tõsta maasikad ja kiivid potti ja purusta saumikseriga nii, et sisse jääb ka suuremaid tükke. Lisa suhkrud, sega läbi ja kuumuta keema. Keeda vaikselt podisedes 10 minutit ja eemalda vaht. Soovi korral püreesta valmis moosi veel kergelt saumikseriga. Vala kuumalt purkidesse ja kaaneta.
Kiivid annavad muidu läägevõitu maasikamoosile vajalikku hapet ja muudavad purgitäie vahvalt mustatäpiliseks. Kiivid sisaldavad ka pektiini, mis aitab kaasa moosi tarretumisele. Sööjatele võib korraldada mõistatamismängu. Ilmselt ei taba just paljud ära, mis on moosipurgis maasika kaaslaseks sobitatud.

Retsept raamatust „Moodsad moosid“, autorid Mari-Liis Ilover, Lia Virkus ja Tiina Lebane, kirjastaja AS Ajakirjade Kirjastus.