Küpsetatud šokolaadimaius kirsijäätisega
Neljale
Kirsijäätis:
- 200 g külmutatud kirsse
- 100 ml vahukoort
- 2 sl tuhksuhkrut
Kõigepealt valmista jäätis. Selleks tõsta ained kannmikserisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Pane segu madalasse karpi ja hoia seda vähemalt paar tundi sügavkülmas.
Šokolaadimaius:
- 200 g tumedat šokolaadi
- 50 g võid
- 2 sl tumedat muscovado suhkrut
- 60 ml vahukoort
- 2 muna
- 1 sl jahu
Pane ahi 150 kraadi juurde soojenema. Vala paksu põhjaga potti või, koor, suhkur ja tükeldatud šokolaad. Sulata madalal kuumusel, kuni šokolaad on sulanud ja segu on ilus läikiv. Tõsta segu jahtuma. Klopi eraldi kausis lahti munad, sõelu juurde jahu, sega ühtlaseks ning vala juurde šokolaadisegu. Jaga maius küpsetuskindlatesse vormidesse. Tõsta vormid suuremasse küpsetusvormi ja täida see veega nii, et väiksemad vormid oleksid poolenisti vees. Küpseta maiuseid 40 minutit.
Võta vormid ahjust ja lase neil täielikult jahtuda. Kui tõstad maiuse külmkappi, hangub see tugevaks, kui jätad toatemperatuurile jahtuma, jääb sisu vedelam.
Serveeri maiust koos kirsijäätisega.